Турция продала на Украйна значително повече дронове Bayraktar TB2, отколкото беше

...
Турция продала на Украйна значително повече дронове Bayraktar TB2, отколкото беше
Коментари Харесай

Турция въоръжава ударно Украйна с оръжия от бъдещето

Турция продала на Украйна значително повече дронове Bayraktar TB2, в сравнение с беше известно отпреди, и в бъдеще може да последват нови доставки. Това заяви " Блумбърг " в петък.

Според организацията, която се базира на източници в турското държавно управление, въпросът се отнася до няколко десетки устройства. В бъдеще се възнамерява да бъдат доставени в Украйна най-малко още 24 дрона. Официални лица от турското държавно управление и производителя на дронове Baykar не разясниха тази информация.

Украйна подписа контракт с Турция през 2018 година за закупуване, по неофициални данни, на шест дрона Bayraktar TB2 и три контролни станции за тях. Доставките бяха приключени през ноември 2019 година Сумата на контракта беше 69 милиона $.

Bayraktar TB2 е турски военен дрон с обсег на деяние 150 км, крейсерска скорост 130 км/ч и потребен товар до 50 кг. Оборудвана е със система за автоматизирано политане и кацане. Тези устройства изиграха една от решаващите функции за триумфа на азербайджанската войска във военните дейности в Карабах през 2020 година

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призна, че родината му използва в Донбас турски дронове за самозащита.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР